JUNTTASÄMPYLÄ

ISOT JA HYVÄT

Reilun kokoinen junttasämpylä on rapeakuorinen vehnäsämpylä, joka on saanut nimensä perinteisen satakuntalaisen junttapullan eli pullapitkon mukaan. Juntalla tarkoitetaan vaaleita jauhoja eli ns. nisujauhoja. Elintason noustessa voitiin vaaleita jauhoja alkaa käyttämään myös leipätaikinassa. Nyt tämä vanha Satakuntalainen herkku on arkiruokaa monen pöydässä.

AINEKSET: vesi, hiivaleipävehnäjauho, täysjyväohrajauho, hiiva ja suola.
INGREDIENSER: vatten, jästbrödsvetemjöl, Fullkornsmjöl av korn, jäst och salt.

SÄILÖNTÄ- JA LISÄAINEETON /
FRI FRÅN KONSERVERINGSMEDEL OCH TILLSATSÄMNEN
LAKTOOSITON / LAKTOSFRI
MONIVILJALEIPÄ / FLERKORNSBRÖD

PAINO / VIKT: 3×100 g = 300 g
SÄILYVYYS / HÅLLBARHET: 3 PÄIVÄÄ / DAGAR
PARASTA ENNEN: MERKINTÄ PUSSINSULKIJASSA
BÄST FÖRE -DATERING: SE FÖRPACKNINGENS ÅTERSLUTARE

Ravintosisältö / NÄRINGSDEKLARATION100G50G*
ENERGIAA / ENERGI829 KJ
(198 KCAL)
416 KJ
(99 KCAL)
RASVAA/ FETT1,5 G0,8 G
JOSTA TYYDYTTYNEITÄ RASVAHAPPOJA0,3 G0,2 G
VARAV MÄTTADE FETTSYROR0,3 G0,2 G
HIILIHYDRAATTEJA / KOLHYDRATER35,6 G17,8 G
JOSTA SOKEREITA / VARAV SOCKERARTER0,6 G0,3 G
JOSTA LAKTOOSIA / VARAV LAKTOS0,0 G0,0 G
RAVINTOKUITUA / KOSTFIBER3,5 G1,8 G
PROTEIINIA / PROTEIN8,2 G4,1 G
SUOLA / SALT1,1 G0,6 G

*PALA / SKIVA

* Leivän hiilijalanjälki elintarvikkeista on pieni, vain n. 1kg CO2 / kg.

Katso lisää: Leipätiedotus ry, vastuullinen leipä ja Luonnonvarakeskus, ruoka ja ravitsemus.

Hiilijalanjälki

OLETKO MAISTANUT JO NÄITÄ LEIPIÄ?