PATU

VAALEA KOMISTUS

Vaaleista jauhoista leivottu leipä tarkoitti ennen vanhaan juhlaa. Muhkeaan junttapatuumme on käytetty vehnän lisäksi makua antamaan terveellistä suomalaista täysjyväohraa. Tänään voimme nauttia mehevän satakuntalaisen vaalean leivän ainutlaatuisesta mausta arkisinkin, vaikka joka päivä.

AINEKSET: vesi, hiivaleipävehnäjauho, täysjyväohrajauho, hiiva ja suola.
INGREDIENSER: vatten, jästbrödsvetemjöl, Fullkornsmjöl av korn, jäst och salt.

SÄILÖNTÄ- JA LISÄAINEETON /
FRI FRÅN KONSERVERINGSMEDEL OCH TILLSATSÄMNEN
LAKTOOSITON / LAKTOSFRI

RAVINTOSISÄLTÖ / NÄRINGSDEKLARATION100G55G*
ENERGIAA / ENERGI931,1 KJ
(221,7 kcal)
512,1 KJ
(121,9 KCAL)
RASVAA / FETT1,5 G0,8 G
JOSTA TYYDYTTYNEITÄ RASVAHAPPOJA0,4 G0,2 G
VARAV MÄTTADE FETTSYROR0,4 G0,2 G
HIILIHYDRAATTEJA / KOLHYDRATER43,0 G23,6 G
JOSTA SOKEREITA / VARAV SOCKERARTER0,3 G0,1 G
JOSTA LAKTOOSIA / VARAV LAKTOS0,0 G0,0 G
RAVINTOKUITUA / KOSTFIBER2,9 G1,5 G
PROTEIINIA / PROTEIN8,6 G4,7 G
SUOLA / SALT1,1 G0,6 G

*PALA / SKIVA

* Leivän hiilijalanjälki elintarvikkeista on pieni, vain n. 1kg CO2 / kg.

Katso lisää: Leipätiedotus ry, vastuullinen leipä ja Luonnonvarakeskus, ruoka ja ravitsemus.

Hiilijalanjälki